Личности

ИСТОРИЧЕСКО! Кралят на Саудитска Арабия за първи път пристигна в Русия! Ето кой го посрещна на летището… УНИКАЛНИ СНИМКИ

ИСТОРИЧЕСКО! Кралят на Саудитска Арабия за първи път пристигна в Русия! Ето кой го посрещна на летището… УНИКАЛНИ СНИМКИ

big_002fe

 

Кралят на Саудитска Арабия Салман ибн Абдулазиз ал Сауд за първи път в историята пристигна на работно посещение в Русия, пише Блиц.

1507140794-sistemen-bufer-161507140790-sistemen-bufer-181507140790-sistemen-bufer-20

Самолетът на монарха кацна на московското летище „Внуково-2“, съобщават руските медии. Кралят бе посрещнат от почетен караул на Преображенския полк и оркестър, както и от руска делегация, в която бе зам.-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов.

За да посрещне монарха, на летището пристигна и вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин. В четвъртък, 5 октомври, кралят ще има среща с президента Владимир Путин. Очаква се двамата да обсъдят ситуацията на пазара на петрола, както и конфликтите в Близкия изток и в Северна Африка.

Очаква се двете делегации да подпишат съвместни документи в областта на енергетиката, инфраструктурното строителство, високотехнологичните и други сектори на икономиката.

Страните ще обсъдят и двустранни и регионални въпроси. Особено внимание ще бъде обърнато на ситуацията в Близкия изток и Северна Африка, с акцент върху разрешаването на конфликтните ситуации в региона.

На 6 октомври министър-председателят Дмитрий Медведев ще се срещне със саудитския монарх.

Според руския външен министър Сергей Лавров посещението на Ал Сауд ще помогне да се стабилизира ситуацията в Близкия изток. „Ние сме убедени, че това посещение наистина е вододелно събитие в нашите отношения и ще допринесе за сключване на сътрудничество на ново ниво, ще бъде полезно допълнение към стабилизирането на ситуацията в Близкия Изток и Северна Африка,“ заяви в интервю вестник „Ашарк ал Аусат“ Лавров.

По време на посещението кралят на Саудитска Арабия ще бъде домакин на инвестиционен форум, който ще събере на едно място повече от 200 компании, включително и най-големият в света производител на петрол Saudi Aramco.

Освен това, културната седмица на Саудитска Арабия се провежда за първи път в Москва между 2 и 8 октомври. Програмата на събитията включва изложба, изложение на саудитски филми, представления на национален ансамбъл, както и представяне на ястия от националната кухня.

Нюз БГ, Блиц, Медиапул, Петел

https://petel.bg/Kralyat-na-Sauditska-Arabiya-za-parvi-pat-v-istoriyata-pristigna-v-Rusiya__230957

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023