Личности

Тръмп иска помощта на Владимир Путин за Северна Корея и се чуди защо Япония не сваля ракетите на Ким!

Тръмп иска помощта на Владимир Путин за Северна Корея и се чуди защо Япония не сваля ракетите на Ким!

ТРЪМП64356_660_370.jpg.pagespeed.ce.sfH2dwunfE

Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като „голям проблем“, който трябва „да бъде решен“, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Пред репортери на борда на самолета си на път за Япония той заяви, че по отношение на Северна Корея „в продължение на 25 години е била показвана тотална слабост“.

Той посочи, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в списъка с държави, подкрепящи тероризма. „Ние никога няма да се предадем, никога няма да се поколебаем в защитата на нашия народ и нашата свобода. Никой диктатор, режим или нация не трябва да подценява американската решителност“, подчерта Тръмп.

След кацането си в Япония, пред военнослужещите във ВВС база „Йокота” край Токио Тръмп определи Страната на изгряващото слънце като „ценен партньор и изключително важен съюзник”. Според агенция „Киодо”, обаче, американският държавен глава през последните седмици е критикувал японските ръководители заради решението им да не свалят прелетелите над територията им севернокорейски ракети.

„Те трябваше да ги свалят. Защо не свалиха ракетите, прелитащи над тяхна територия? Това е страната на самураите, не го разбирам“, е казал Тръмп според дипломатически източници, цитирани от агенцията.

Ракетната и ядрена програми на КНДР ще са сред основните теми на азиатската обиколка на американския президент, която се очаква да бъде най-продължителната от времената на Буш-старши насам. Той заяви, че ще говори „като равен с равен” с китайския лидер Си Дзинпин. Ще има ли и среща с руския президент Владимир Путин? „Мисля, че се очаква да се срещнем. Искаме помощта на Путин за Северна Корея”.

Епицентър

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023