Европа

ИЗВЪНРЕДНО! Външният министър на Холандия подаде оставка заради лъжа за среща с Путин!

ИЗВЪНРЕДНО! Външният министър на Холандия подаде оставка заради лъжа за среща с Путин!

 

РЮТЕ67525_660_370

На снимката – премиерът Марк Рюте

 

Външният министър на кралство Нидерландия  Халбе Зейлстра подаде оставка заради лъжа за среща с президента на Русия Владимир Путин през 2006, предадоха АФП и ТАСС. 

 

 

 

 

 

 

 

Вчера холандският министър на външните работи Халбе Зейлстра призна , че е излъгал, че се е срещал с руския президент Владимир Путин през 2006 г..

 

 

 

 

 

Това потвърди и самият Зейстра в изявление до медиите. Според агенциите признанието крие потенциални вреди предвид факта, че това става в навечерието на първото му посещение в Русия като външен министър на Холандия.

 

 

 

Холандският министър на външните работи твърдеше, че като служител на енергийния гигант „Шел“ е присъствал на среща в извънстоличната резиденция на Путин, на която руският президент бил казал, че разглежда Беларус, Украйна и балтийските страни като част от „Велика Русия“.
От признанието му обаче става ясно, че той чул за казаното от Путин от човек, който наистина е присъствал на срещата преди близо 12 години.

 

 

 

 

 

 

Холандският министър сметнал изказването на Путин за толкова важно от геостратегичска гледна точка, че си приписал заслугата, че сам го е чул, за да предпази източника си.
Във вторник холандският външен министър трябваше да замине за Москва, където на следващия ден ще се срещне с руския си колега Сергей Лавров.

 

 

 

 

Очаквайте подробности! 

 

Канал 3

 

http://kanal3.bg/news/world/europe/70132-Premierat-na-Holandiya-Mark-Ryute-podade-ostavka-zaradi-ladza-za-sreshta-s-Putin

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024