Личности

Белият дом покани официално Владимир Путин във Вашингтон

Белият дом покани официално Владимир Путин във Вашингтон

 

 

тръмп-путин98551_660_370

 

 

Белият Дом официално е изпратил покана до президента на Русия Владимир Путин да посети Вашингтон, съобщи съветникът по национална сигурност на американския президент Джон Болтън в петък, предават Reuters и Агенция „Фокус“.

„Поканихме президента Путин във Вашингтон“, заяви Болтън по време на пресконференция в Грузия, два дни след срещата си с Путин и високопоставени чиновници от руската администрация в Москва, като добави, че евентуалната среща между президентите на САЩ и Русия ще бъде догодина.

Все още не се знае дали руският президент е приел предложението да пътува до Вашингтон.

Путин и Тръмп имат планирана двустранна среща и в Париж на 11 ноември, когато двамата ще присъстват на мероприятията по случай 100-годишнината от края на Първата световна война, но по думите на Болтън тя ще бъде кратка.

Преди два дни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин има готовност да направи официално посещение в САЩ, но няма конкретни решения по въпроса. Песков потвърди, че темата за обмен на визити между лидерите на САЩ и Русия е била засегната в рамките на разговорите между Путин и съветника по националната сигурност на американския президент – Джон Болтън, който бе на посещение в Москва.

„Определено сме готови. Като цяло темата за обмен на визити наистина бе засегната, но конкретни решения по въпроса все още няма. Засега, както знаете, на дневен ред е 11 ноември – възможната среща в Париж между двамата президенти в кулоарите на мемориалните мероприятия, които ще се провеждат там. Предстои започването на подготовката на тази среща“, заяви Песков в отговор на въпрос дали Русия е готова да обсъжда възможната визита на Путин във Вашингтон.

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023