Коментари

Григор Лилов: Внимание: БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ФАЛИТ! Националната трагедия не стряска Борисов!

Григор Лилов: Внимание: БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ФАЛИТ! Националната трагедия не стряска Борисов!

 

лиловbig_11

 

 

 

БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ФАЛИТ! През последния месец Борисов проси от половината държави по планетата заеми и никой не му даде! 

Не слушай думите, а следвай пътя на парите!

Това е стара максима, която сочи къде е истината. А истината е страшна – БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ФАЛИТ!

 

 

 

 

И това най-ясно личи като видим парите в актуализирания онзи ден държавен бюджет. Данните са поместени в извънредния брой на „Държавен вестник”.

 

 

 

Всички приходи са орязяни и то драстично- средно с 8.3%. Това говори за много сериозен икономически срив на страната ни след епидемията – свиване на икономиката с една четвърт. На този фон обаче сумата на акцизите пада с едва 5%.

 

 

 

 

 

 

 

Изводът е само един – след епидемията горивата, алкохолът и цигарите ще струват по-скъпо заради облагането им с по-високи ставки. И то много по-скъпо, защото и тяхното потребление ще падне с около 15%. В резултат – очаквайте нови по-високи цени средно с 15-16%., както негласно се вижда в бюджетните разчети.

 

 

 

Заложените пари в държавната хазна са намалели с 4 милиарда лева

 

 

 

 

Очаквах и разходите на държавата да се посвият и орежат. Но не би. Харчовете за държавната и общинска администрация си остават непроменени – 5. 783 милиарда лева. На Диктатурата й трябват верни, предани и по подразбиране – добре охранени слуги.

 

 

 

 

Капиталовите разходи и придобиването на дълготрайни активи и тези за ремонти също са си останали същите. Имах си хас – та нали в обществените поръчки е големият келепир за ГЕРБ. Неслучайно гласуваха този Закон за извънреденото положение – именно той отмени изискването да се подават декларации за конфликт на интереси и др. мерки, които по-рано поне донякъде възпрепятстваха ГЕРБаджийската шайка в стремежа й да краде до голо.

 

 

 

Единствените пари, които са с по-голям разход в актуализирания онзи ден държавен бюджет, са парите за лихви. Което значи само едно нещо: България се готви да тегли нови многомилиардни дългове.

 

 

 

За Здравеопазването обаче не е предвиден и лев в повече. Нещо, което е странно в условията на уж върлуващата короначума. 

 

 

 

А освен това в тази сметка не е предвидено нито евро от каквато и да е европейска безвъзмездна помощ за справяне с Коронавируса.

С други думи, равносметката, която преди беше на плюс с 62 милиона лева, сега излиза на минус с 3, 450 милиарда (близо 4 млрд. по-малко приходи в бюджета и 2.45 млрд. повече разходи – субсидии за осигуряването.)

 

 

 

 

Но вместо таванът за дълга да се увеличи с тази сума – 3.45 млрд., в новия ни държавен бюджет е предвидено той да нарасне с нови 10 милиарда. Борисов се готви да изтегли нов държавен заем от 10 млрд. Въпреки че дефицитът му е 3,45 млрд. А към тази сума трябва да се прибавят и държавни гаранции за милиард по заеми, дадени на Българската банка за развитие.

 

 

 

 

Защо така ще расте дългът?

Защото ако не вземем този дълг, ще трябва да обявим фалит!

БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ФАЛИТ

И ще ви кажа защо!

 

 

 

Защото в началото на миналата година държавата за пореден път свърши парите. През 2015 г., както знаете, правителството на ГЕРБ отново опоска хазната и парите свършиха. Наложи се Борисов да взме заем от 8 милиарда евро (или 15.7 милиарда лева) от големи международни банки. За тези години – 2015, 2016, 2017, 2018 обаче и тези пари свършиха. Тоест, касовата сметка на бюджета за посочените четири години формира дефицит от 15.7 милиарда лева – т.е. толкова, колкото взехме назаем.

 

 

 

 

Затова през 2019 Борисов и Шайката му отново тръгнаха да теглят заеми.

 

 

 

 

 

 

За да не стряскат народа и страната да изглежда що годе стабилно и благоприлично, всички тези нови заеми минаваха през Българската банка за развитие, която бе създадена да подпомага дребния и среден бизнес. Но го прави само на хартия, а всъщност превърта едни мръсни пари на Шайката. Именно затова напоследък Борисов така яростно се опитва да се отърве от шефа на банката Стоян Маврудиев. С неговото уволнение Баце просто си замита следите.

 

 

 

А през ББР, която така и не отпусна дори лев на средните предприемачи, минаха наистина много пари – половин милиард евро, отпуснати от различни чуждестранни банки и фондове, 1.5 милиарда евро нисколихвен заем от Китай и т.н.

Но дойде фалшивата Корана-пандемия и изведнъж по света затегнаха рязко финансовите правила. Парите започнаха да стават кът и да не достигат за всички.

 

 

 

 

И ограбената от мафията ГЕРБ България, се изправи на нокти пред Фалита!

Коронавирусът започна да променя правилата на голямата геополитическа игра:

 

 

Мултинационалните компании и банките, които диктуваха световната политика и тласкаха света към глобализъм изцяло в своя полза, сега започват да отстъпват на заден план под натиска на обществения интерес. На фона на рухването на световната икономика и пукането на финансовите балони, вече никой не желае да дава пари ей така – само заради едните кухи печалби и зарад едните голи декларации и клетви за вярност, и за спазване на проформа проевропейска и проатлантическа политическа линия.

 

 

 

 

Световната криза се оказа и криза на родния геополитечески модел на елита ни, който само допреди месец се кълнеше във вярност на Западния неолиберален глобализъм.

А пред България изведнъж наред с образа на Чумата с косата, се изправи и озъбения призрак на държавния фалит. . .

 

 

 

 

ТРЕСКАВАТА СУЕТНЯ НА БАНКЯНСКИЯ ПРЕСТЪПНИК:

 

 

 

Усетил с кожата си Злата края, премиерът Банкянски се разтича, да осигури спешно пари за ахерите и за да не влезе страната във финансово-икономическа катастрофа, която ще погребе и него, и изчадието му ГЕРБ.

Та, ето какво направи Борисов през последния един месец:

 

 

 

  • На 18 март проведе разговор с китайския премиер Ли Къцян с молба за нов заем освен онзи, който получи през Българската банка за развитие от 1.5 милиарда. Но получи Учтив отказ
  • На 27 март разговоря с немския канцлер Ангела Меркел и с австрийския канцлер Себастиан Курц с гореща молба за заем. И получи пореден учтив отказ.
  • 28 март проведе Разговор с „нашия човек” – Кристалина Георгиева, управляващ директор на МВФ. Фондът задели 1 трилион долара за борба с корона-епидемията. Но както тя обясни на Борисов, дори тя, в качеството си на шеф, не може да наруши заради България правилата за отпускане на тези пари. И му съобщи единственото условие да вземе някой и друг милиард от МВФ: Да ореже някои разходи покрай големите си строителни афери, да намали чиновническите заплати и др. При което последва Рузък отказ от Борисов от този вариант.
  • На 30 март, от немай къде, Министерски съвет предлага актуализация на бюджета, за да може да тегли нов държавен дълг – вече официално и покрит с всички активи на държавата, за да се спаси ситуацията.
  • 31 март: Борисов разговаря с петролните шейхове от Абу-Даби. И получи Учтив отказ от тях- те нямат доверие в плетежоспособността на България.
  • 31 март Баце разговаря по телефона с президента на Южна Корея Мун Дже-ин. „Пари няма“, каза им Борисов. „И ние няма да ви дадем“, казаха му от Южна Корея, но за да не го унижат съвсем, отпуснаха му тестове и маски срещу пандемията. Което пак си е щедър дар, като се има предвид, че на самата Южна Корея не й достигат.
  • На 1 април Борисов проведе разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео. И получи отговор от типа: „Да ви видим какви ги вършите вие, българите, защото засега не сте нито западни, нито демократи„. Или точният цитат на Помпео в отговор на молбата на Борисов за финансова помощ от САЩ беше както следва: „Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и бдят за свободите на гражданите си, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса“. С две думи: „Махай ми се от главата, пари няма да ти дам“.
  • На 4 април: Борисов проведе разговор с израелския премиер Нетаняху, за да убеди еврейското финансово лоби по света да даде някое евро и някой долар на България. И тази му визита се оказа пълен провал.
  • На 6 април: Борисов вижда се, че няма друг изход, освен да изтегли парите легално като заем за България, чрез решение на Министерски съвет. И затова чевръсто вкара в парламента за актуализация временно отложеният покрай тези разговори държавен бюджет. Където е записано новия държавен дълг в него като гаранция за бъдещите ни кредитори. Записват, макар и със скърцане на зъби и по липса на др. възможност онези, които наистина могат да дадат пари – международните финансови институции (чл. 68, ал. 2)
  • Междувременно ЕЦБ (Европейската централна банка) и Еврозаната най-сетне решиха да отпуснат на държавите-членки трилини евро за стабилизиране на икономиките им и за борба с коронавируса.
  • На 10 април: понеже му замириса на много пари, Бойко Борисов се разкая, че България е отложила кандидатстването си за чакалнята на Еврозоната по съображения за „обществен консенсус” (така ГЕРБ нарекоха мафиотския и чуждестранния глобалистки натиск отвън) и обеща светкавично бързо да го направим до края на този месец. Идеята на Баце е, че като кандидат-член за Еврозоната България (тоест- Той) би могла да се докопа до по-голям дял от тези пари. Проблем пред кандидатирането ни за Зоната обаче се оказваха двете банки, неиздържали тестовете на ЕЦБ: FiBank (Първа инвестиционна банка) и Инвестбанк, а за капак и трета – Българската банка за развитие – заради мръсните й афери с премиера по тегленето на заеми. И Борисов побърза да я приключи.

 

 

 

 

Равносметката на актуализирания бюджет категорично чертае, че България е управлявана от корумпиран и мафиотизиран елит, който дори заплахата от ДЪРЖАВЕН ФАЛИТ И НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ не го стряска. И продължава да върши престъпления, задължавайки народа с още и още заеми… и го прави с едничката цел да си прибере печалбите от аферите, а държавните висши служители помагат – заради комисионите.

 

 

 

Фактът, че в новия държавен бюджет не е предвидена и стотинка допълнително за здравеопазването, въпреки новият 10 млрд. външен заем, е показателен: на политическия елит и олигархията не й пука за живота и здравето на българите.

 

 

 

Автора Григор Лилов

 

 

 

Ако след края на фалшивата епидемия и придружаващата я масова карантинна ситуация у нас народът ни не излезе по улиците и не помете мафиотското управление на ГЕРБ, това ще значи само едно – че изконният робски страх на българите да се борят за по-добра собствена участ, е по-голям дори от страха им от смъртта.

А такава държава и нация нямат бъдеще! И не трябва да имат!

 

Skandalno.net

Автор: Григор Лилов

 

skandalno.net

Коментари

More in Коментари

мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024
велизар1-750x430

Трети март и трите национални телевизии: Как драмата стана комедия, а подвигът – падение

март 5, 2024
960x540

Много обичаме да ревем на чужди гробища…

март 1, 2024
75573_0262194a5e4fdb0d96016606c7b924ce

Пеевски отсече: „всичко свърши Христо, приятелю мой“! Без ДПС наистина всичко за наглите Кирчо, Христо и Лена приключва!

февруари 22, 2024