Политика

Фандъкова: Мен ако питате, много от строителните фирми не трябва да работят в София

Фандъкова: Мен ако питате, много от строителните фирми не трябва да работят в София

big_Yordanka_Fandukova

 

 

 

Мен ако питате, по-голяма част от строителните фирми не бива да работят повече в София – ако започнем да изброяваме проблемните строителства, ще видите, че там работят различни фирми. Но ние не избираме фирмите просто така, длъжни сме да спазваме закона за обществените поръчки. 

 

 

 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по БНТ като коментира темата за „ремонт на ремонта“ в София. Тя припомни, че с главния архитект Здравко Здравков са предложили промени в законодателството, така че отговорност да носят и надзорните фирми, както и проектантите на обектите.

 

 

 

Винаги има проблеми при строителството, фирмите са санкционирани. За мен е важно да има контрол по време на изпълнението и – когато се случат проблеми, да бъдат отстранявани за сметка на строителите, не за сметка на софиянци, каза още кметът.

 

 

 

 

Не предложихме увеличение на данъци и такси за бюджета на София, няма как в ситуация на икономическата криза заради пандемията, да се увеличават разходите на хората, обясни тя.

 

 

 

Над 50 къщи са пострадали при последните наводнения в Нови Искър, Требич и др., екипите вече са минали да оценят щетите, хората могат да кандидатстват и пред социалните служби. Всяка година Столична община почиства около 100 км. речни корита, стана ясно от думите на Фандъкова.

 

 

 

Около 800 души с ковид имат нужда от лечение в болница дневно при над 2000 преди мерките. Те трябва да се разхлабват много внимателно, на етапи, категорична бе тя.

 

 

БНТь Оф нюз

Политика

More in Политика

румен

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната. В ход е ескалация

май 27, 2024
столт

Столтенберг от София: НАТО няма да участва във войната в Украйна, войски няма да пращаме

май 27, 2024
глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024
грозев

Преследваният от шпиони на Кремъл Христо Грозев оплю Русия пред форума на НАТО, а проксита и агенти дебнат навсякъде

май 26, 2024
445220310_7986523271400555_6208818991686581076_n

Военният Запрянов козирува на форум на НАТО в София: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите

май 25, 2024
turski-potok

По заповед на САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

май 25, 2024