Политика

Тошко Йорданов: Ако заявените декларации за промяна са верни, до 10-15 дни ще имаме правителство

Тошко Йорданов: Ако заявените декларации за промяна са верни, до 10-15 дни ще имаме правителство

тошоphpfl4cdp_559x345

 

 

„В следващите 10-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желания за постове, са верни, би трябвало да има правителство. Ако няма, вероятността да отидем на избори е голяма“, заяви Тошко Йорданов от трибуната на Народното събрание. 

 

 

Тошко Йорданов допусна гаф с речта си пред депутатите. Силният човек в „Има такъв народ“ обърка името на президента Радев с това на негов предшественик.

 

 

 

До голяма степен знаете какво ще направим ние като политическа сила. Ние ще предложим, когато президентът Първанов (бел.ред. усмихва се), когато президентът Радев даде мандат, ние ще предложим кабинет и, разбира се, ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Да, това с лапсуса бе забавно наистина, но то е в сферата на забавното, каза Тошко Йорданов от парламентарната трибуна.

 

 

Думите му бяха посрещнати с усмивка от всички в залата, включително и от Румен Радев и Илияна Йотова.

 

 

„Не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, дори нито по темата за унизителните пенсии. Така че в следващите 10-15 дни би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебното“, допълни той.

 

 

Първата реч на Йорданов като депутат от 46-тото Народно събрание беше в различен стил, като любопитните изкази като „Джипко Бибитков“ и преките нападки към други депутати и парламентарни групи отсъстваха.

 

 

„Този парламент е по-различен от предишния, той е по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани. Самият факт, че тук присъства Министерският съвет, за разлика от миналия път, означава, че хората, които седят тук, не се страхуват да застанат пред нас“, коментира още той.

 

 

 

Йорданов заяви, че проектът за кабинет ще бъде предложен, след като им бъде връчен мандатът от президента и след консултации с другите партии.

 

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024