Бедствия

Обявиха бедствено положение в няколко общини в страната!

Обявиха бедствено положение в няколко общини в страната!

 

bedstveno-polojenie-v-rudozem-1

 

 

Бедствено положение е обявено в Рудозем заради преливане на реките Елховска и Чепинска. Това съобщи кметът на населеното място Румен Пехливанов, цитиран от БНР. Има залети улици и сгради.

 

 

„Снощи от 1 часа съм обявил бедствени положение във връзка с това, че започнаха да преливат реките, да излизат от коритата, освен Елховска и Чепинска. Имаше доста спирания на тока, тръгвания, в един момент в 1 часа изцяло спря токът. За щастие нямаме пострадали хора, евакуирани нямаме. Имахме няколко останали на път заради затворени пътища, свлачища, имаме един паднал мост, няколко наводнени трафопоста и в момента отводняваме там, където е възможно. Добрата новина е, че спря дъждът.“, каза той.

 

 

 

Залята е била и главната улица, но реките вече са започнали да се оттичат, допълва news.bg.

 

 

Язовир „Пловдивци“ прелива заради дъждовете. Според него информациите за скъсана язовирна стена са неверни. Няма и евакуирани хора.

 

 

 

„Имаше едно предупреждение към хората, което отправихме във връзка с това, че е възможна евакуация, да имат готовност, но такава не се наложи. Хората отново ги уведомихме и те се прибраха по домовете. До нас също достигнаха такива слухове, тук се разпространяват неверни твърдения, че се е скъсала язовирната стена, нещо, което не е вярно. Огромно количество валежи, това е причината за излизане на реките от коритата.“

 

 

 

По-рано наша слушателка от Рудозем, разказа, че заедно с други жители на Рудозем се е евакуирала в Смилян.

 

 

 

Над 10 населени места в Смолянско са без ток заради аварии. Кметът на Смилян Чавдар Червенков, че в населеното място има залети улици от придошлата река и че се е наложило да бъдат премествани автомобили.

 

 

 

Припомняме, че вчера късно вечерт бе обявено бедствено положение и в община Неделино. Нивото на речното корито на река Неделинска е преляло на няколко места. Добрата новина за Неделино, е че дъждът е спрял в 3 часа.

 

 

Усложнена е обстановката и в община Девин. През нощта река Въча на няколко места излезе от корито си. Спряно е движението по пътя Девин -Кричим за движение на товарни автомобили, каза зам.-областният управител Андрей Кадишев. Републиканският път е подкопан на входа на града в района пункт Девин от придошлата река Въча и е опасен за преминаващи моторни превозни средства. Движението се регулира от полиция. Заради излизането от коритото на Въча, движението е спряно в кв. Настан и между Тешел и с. Грохотно. В този час екип на общината тръгва на обход, уточни кметът на Девин Здравко Иванов.

 

 

Движението по пътя Смолян-Чепеларе при км 80 е двупосочно в едната лента поради паднали големи дървета. Доста населени места в областта са без ток. Без ток и без път са боринските села Ягодина, Буйново и Кожаре, каза кметът на Ягодина Митко Сакалев.

Бедствия

More in Бедствия

78aaa19afc2740d0a59e37c1ad3c7195

Десетки градове са в снежен капан и без ток, до броени часове времето се обръща в цяла България

декември 16, 2023
преспи

Искахте снежна зима, на ви! 2 метра преспи, затрупани коли и блокирани камиони по пътя Варна – Добрич / СНИМКИ

ноември 20, 2023
бедствие

Десетки селища без ток, евакуация, спрени влакове и полети, на места обявиха бедствено положение /обзор/

ноември 19, 2023
meteobulgaria-izdade-oranjev-i-cherven-kod-za-vatar-dajd-i-snag-za-dnes-i-utre-2

Нов ураган удря България: MeteoBulgaria издаде оранжев и червен код за вятър, дъжд и сняг за днес и утре

ноември 18, 2023
big_371513359_660890432544238_3720139827038627469_n

Страшно бедствие! Смерч мина през село Лъвино, община Исперих и отнесе покривите на над 100 къщи / СНИМКИ

ноември 4, 2023
ezgif-4-8f341d01de

СНИМКИ на джипа на съдия Москова: Ужасът и последните секунди живот са били неописуеми

септември 15, 2023