Европа

Параноя обзе властите на Острова, министърът на отбраната обяви…

Параноя обзе властите на Острова, министърът на отбраната обяви…

 

параноя

 

Министърът на отбраната Бен Уолъс обяви преглед на сигурността, след като предполагаем китайски шпионски балон и редица други обекти бяха свалени над САЩ.

 

 

Бен Уолъс бе цитиран от Скай нюз да казва, че Обединеното кралство и неговите съюзници ще преразгледат какво означават тези прониквания във въздушното пространство за британската сигурност.

„Случващото се е още един знак за това как картината на глобалната заплаха се променя към по-лошо“, допълни министърът на отбраната.

 

 

Това става след четвърти инцидент в неделя, при който американски изтребител свали „неидентифициран обект“ над езерото Хюрън.

 

 

Малко по-късно също по Скай нюз министърът на транспорта Ричард Холдън каза, че е напълно възможно Китай да изпраща „шпионски балони“ над Обединеното кралство.

 

 

Той посочи, че също е възможно на територията на Великобритания да има хора от китайското правителство с враждебни намерения и действия, съобщава БНР.

 

 

 

„Видяхме това с Русия тук във Великобритания с отравянията в Солсбъри и други действия“, заяви Холдън и допълни, че „трябва да бъдем реалисти по отношение на заплахата, която тези страни представляват за Обединеното кралство“.

 

 

Блиц

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024