ОБЩЕСТВО

Протестът на полицаите започна с химна. Хиляди искат по-високи заплати и достойни условия на труд!

Протестът на полицаите започна с химна. Хиляди искат по-високи заплати и достойни условия на труд!

полицаи768x432

В деня на професионалния празник на МВР стотици полицаи се събраха пред паметника на „Цар Освободител“ пред Народното събрани в знак на протест.

Националният протест на служителите на МВР започна с изпълнение на химна на България, съобщи агенция „Фокус“. Събралите се на площад „Народно събрание“ почетоха с минута мълчание и падане на колене паметта на загиналите по време на изпълнение на служебния си дълг.

Протестът на служителите на МВР започна със закъснение, тъй като част от участниците от други градове бяха забавени заради тежкият пътен инцидент, който временно затвори в двете посоки АМ „Тракия“.

Площадът пред парламента е изпълнен от хиляди служители на МВР, предаде novini.bg. Те настояват за увеличение на заплатите и достойни условия на труд, в това число пари за униформи и защитно облекло. Почти всички протестиращи са залепили по дрехите си стикер с надпис „Аргумент“.

Част от участващите в протеста са пожарникари, които са в специалните си екипи за гасене и каски. Те носят и червени рози в ръцете си.

Протестиращи има от цялата страна, като се очаква на площада да пристигнат още служители на ведомството, които са блокирани в двете задръствания на магистралите към София.

Няма да отстъпим от искането увеличението на заплатите да бъде от тази година, каза председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

„Не подлежи на преговори искането ни за увеличение искането ни за увеличение на заплатите от тази година. По въпросите за конкретна цифра може да се преговаря“, добави той.

Според него в момента няма резултат от преговорите между синдикатите и ръководството на МВР.

„В националния протест участва абсолютно всички синдикати на МВР“, посочи Попов и допълни, че българските синдикати са подкрепени от техни колеги от Румъния и Сърбия.

„Не вярвам, че няма ресурс в бюджета на МВР. Непрекъснато се говори за увеличена събираемост, за което моите колеги имат сериозна заслуга“, каза още Попов.

Съюзът на транспортните работници подкрепя служителите от МВР на днешния им протест.

В знак на съпричастност на камионите вече са поставени стикери с надпис „Аз подкрепям протеста на служителите в МВР“.

Подкрепа за колегите си изразиха в Благоевград и бивши служители на ведомството.

 

Служителите на МВР подготвят вълна от протести

 Служителите на МВР подготвят вълна от протести. Синдикатите споделят, че имат сигнали за „невероятни спецоперации“ за 5 юли, когато са планирали протеста

Служителите в системата на МВР настояват за увеличаване на заплатите им и твърдят, че социален диалог с ръководство на министерството в лицето на министър Валентин Радев няма.

От синдикатите са на мнение, че проблемите в МВР вече не търпят отлагане.

Валентин Радев не разбира протеста на полицаите

 Валентин Радев не разбира протеста на полицаите. Иначе Валентин Радев щял да реши проблема със заплатите

Според заместник-председателя на управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Димитър Хайтов вече от 9 години служителите чакат да бъдат решени проблемите в министерството, но вместо това те се натрупват и се задълбочават.

Снимка 302449
Нюз БГ, Епицентър

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024
грозев

Преследваният от шпиони на Кремъл Христо Грозев оплю Русия пред форума на НАТО, а проксита и агенти дебнат навсякъде

май 26, 2024
445220310_7986523271400555_6208818991686581076_n

Военният Запрянов козирува на форум на НАТО в София: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите

май 25, 2024
turski-potok

По заповед на САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

май 25, 2024
kashta-talev

Вандалщина! Събориха къщата на писателя Димитър Талев в Прилеп, описана и в „Железния светилник“

май 24, 2024
1010x570

Митрофанова: Скъпи приятели, поздравявам ви с нашия общ празник – Денят на славянската писменост и култура

май 24, 2024