Анализи

The Nation: Медийната клевета по адрес на Тръмп поставя под съмнение бъдещето на Америка!

The Nation: Медийната клевета по адрес на Тръмп поставя под съмнение бъдещето на Америка!

ТРЪМПClMyEJxWAAAmTNL
Мащабната информационна кампания, разгърната против Доналд Тръмп и представителите на новата администрация на САЩ, поставят под заплаха не само бъдещето на американската демокрация, но и целия съществуващ световен ред, счита колумнистът на списание The Nation историкът и политологът Стивън Коен.

Той счита, че Америка е залята от вълна „нов маккартизъм”. „Върху Тръмп с голи обвинения за „сговор с Кремъл” се нахвърлиха представители на почти всички политически сили. Нито една влиятелна медия и нито един публичен деец не се изказал в негова защита. При това се употребяват непроверени факти. Това предизвиква сериозно безпокойство” – отбелязва Коен.

Политологът е убеден, че с нищо не подкрепените нападки на американските журналисти и политици в адрес на Тръмп граничат с „длъжностни престъпления”, а в предлаганата аргументация с голям труд се проследява логика.

По думите на Коен, американските медии особено често критикуват Тръмп, че „положително се изказва” за руския президент. Този довод за политолога е съвършено безсмислен, защото вежливото отношение към чуждестранни колеги едва ли може да навреди на националните интереси.

В заключение Коен изразява надежда, че новата вълна от „маккартизъм” ще бъде все пак спряна. „Как ще се справим с нея? Само с факти. При тяхната липса могат да ни помогнат само професионалната етика и патриотизмът” – обобщава Коен.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/the-nation-mediynata-kleveta-po-adres-na-trmp-postavya-pod-smnenie-bdeshcheto-na-amerika_news489070.html

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023