Личности

The Washington Post: Тръмп е готов да върне на Русия дипломатическите й имоти в Ню Йорк и Мериленд!

The Washington Post: Тръмп е готов да върне на Русия дипломатическите й имоти в Ню Йорк и Мериленд!

TRUMP1494935168-izteglen-fayl

Администрацията на Доналд Тръмп е склонна да върне на Русия дипломатическите й имоти в Ню Йорк и Мериленд, съобщи „Вашингтон Пост“ (The Washington Post) в статия, цитирана от „Взгляд“ в четвъртък (1 юни).

По-рано САЩ обвързваха връщането с разрешение да построят консулство в Санкт Петербург, припомня изданието.Според статията държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън „миналия месец е довел до знанието на руските дипломати, че връщането на имотите вече не зависи“ от строителството на американско консулство в културната столица на Русия.

„Преди да бъде взето окончателно решение дали руснаците ще могат отново да се настанят в помещенията, администрацията (на САЩ) ще проучи възможността за ограничаване на дейността на руснаците в тях, включително снемането на дипломатическата неприкосновеност от собствеността“, пише вестникът.

В сряда съветникът на руския президент Юрий Ушаков каза, че ако САЩ не променят позицията си по въпроса, ще последва реакция от страна на Москва. Според него Русия отчита вътрешнополитическата обстановка в САЩ, но не е забравила и за принципа на взаимност.

Става въпрос за две сгради и прилежащите им терени за отдих. Предишната администрация на Барак Обама лиши руските дипломати от достъп до тези обекти в края на декември 2016 година. Тогава 35 руски дипломати бяха обявени за персони нон грата. Заради обвинения, че развиват разузнавателна дейност.

Руски дневник

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023