ОБЩЕСТВО

Медиапул: Нудисткият круиз на данъчните се оказа гей парти

Медиапул: Нудисткият круиз на данъчните се оказа гей парти

Медиапул: Нудисткият круиз на данъчните се оказа гей парти

 

Неофициално обаче представители на НАП разказаха пред Mediapool, че случаят е от миналото лято. По техни думи данъчните са се качили на кораб, който предлагал забавления срещу 50 лв. такса. Така неволно „скритите агенти“ насред морето разбрали, че са се оказали на частно гей парти, на което всички се разхождали голи, разказаха неофициално данъчни за Mediapool.

 

 

 

 

По повод акцията на данъчните в читалището на село Марково финансовият министър Владислав Горанов разказа за друг случай: „Имаше забавна ситуация, когато вече навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени… Но всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен“.

 

 

 

 

Разкритието на министъра провокира доста коментари в социалните мрежи за превъплъщенията на данъчните служители и разбираемо любопитство към нудисткия круиз.

 

 

 

 

 

 
Mediapool отправи запитване до НАП за повече подробности – на какъв круиз са изпратени служителите, колко коства това на данъкоплатците, какви нарушения са установени и съответно – наложени санкции. Официален отговор от НАП не получихме.

 

 

 

 

 

Неофициално обаче представители на НАП разказаха пред Mediapool, че случаят е от миналото лято, в разгара на традиционните проверки на данъчните по морето за издаване на касови бележки от заведенията и хотелите, които се сочат като едни от най-рисковите.

 

 

 

 

 
По техни думи данъчните са се качили на кораб, който предлагал забавления срещу 50 лв. такса. Така неволно „скритите агенти“ насред морето разбрали, че са се оказали на частно гей парти, на което всички се разхождали голи, разказаха неофициално данъчни за Mediapool.

 

 

 

 

 
Те не пожелаха да конкретизират дали са се включили в партито и дали са констатирали нарушения с неиздаването на касови бележки.

 

 

 

 

 
Уточниха единствено, че не става дума за някой от големите круизни кораби, с които се правят морски или речни пътешествия.

 

 

 

 

 
В летния сезон данъчни под прикритие проверяват издаването на касови бележки и за други плажни атракции като гмуркане, скокове с парашут, масажи и пр. Констатациите са, че в повечето случаи не се издават касови бележки, твърдят източниците на Mediapool.

 

 

 

Източник: mediapool.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

445220310_7986523271400555_6208818991686581076_n

Военният Запрянов козирува на форум на НАТО в София: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите

май 25, 2024
turski-potok

По заповед на САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

май 25, 2024
kashta-talev

Вандалщина! Събориха къщата на писателя Димитър Талев в Прилеп, описана и в „Железния светилник“

май 24, 2024
1010x570

Митрофанова: Скъпи приятели, поздравявам ви с нашия общ празник – Денят на славянската писменост и култура

май 24, 2024
радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
voda-sofiia-voda-pronikna-dvizhesht-se-742

Бурята в София: Вода проникна и заля пода на движещ се автобус / СНИМКИ

май 22, 2024